تومور مخچه چیست؟علت ایجاد تومور مخچه

مخچه بخشی از مغز است که به هماهنگی و تنظیم طیف وسیعی از عملکردها و فرآیندها در مغز و بدن فرد کمک می کند. این بخش که در مقایسه با مغز شما به طور کلی بسیار کوچک است، بیش از نیمی از نورون ها (سلول هایی که سیستم عصبی شما را می سازند) را در کل بدن شما نگه می دارد. مخچه در پشت سر شما قرار دارد، درست در بالا و پشت جایی که نخاع شما به مغز متصل می شود. ساختار مخچه رایج ترین محل بروز تومورهای دستگاه اعصاب مرکزی در کودکان محسوب می شود؛ اما تومورهای مخچه در بزرگسالان مواردی نسبتاً نادر هستند.

منظور از تومورهای مخچه توده ها و یا سلول های بیش از حد رشد یافته در درون و یا مجاورت ساختار مخچه هستند که می توانند خوش خیم و یا بدخیم باشند. از دیدگاه جراحی مغز، تومور مخچه به عنوان توموری جدی تلقی می شود. این تومور ها می تواند منجر به هیدروسفالی، فتق، فشرده سازی ساقه مغز و مرگ شود، لذا درمان به موقع آن از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

تومور مخچه چیست؟

تومور مخچه به توموری گفته می‌شود که در قسمت زیرین و قاعده مغز رشد می‎کند. در واقع این تومور، مخچه انسان را مورد حمله قرار می‌دهد و با توجه به آسیبی که به این بخش وارد می‌کند، مشکلاتی را برای انسان به وجود می‌آورد.

علت ایجاد تومور مخچه

علت اصلی تومور مخچه مشخص نیست؛ اما برخی از عوامل می‌تواند خطر ابتلا به تومور مخچه را افزایش دهد. حدالامکان باید از قرار گرفتن در معرض این عوامل بپرهیزید.

تومور مخچه

علائم تومور مخچه

تومورهای مخچه انواع مختلفی دارند و هرکدام از آنها نیز بخشی از مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در نتیجه می‌توان گفت، تومورها بسته به نوع و موقعیت قرارگیریشان، علائم متفاوتی را از خود نشان می‌دهند. برخی از این علائم در انواع مختلف تومورها یکسان هستند و معمولاً در اغلب مبتلایان دیده می‌شوند:

در صورتی که هریک از علائم بالا را مشاهده کردید، باید سریعاً به پزشک مراجعه نموده و علت اختلالات ایجاد شده را جویا شوید. در هر حال بروز سردرد آن هم به مدت طولانی، بی‌دلیل نیست. علاوه بر موارد بالا، نشانه‌های دیگری نیز در افراد مبتلا به تومور مخچه دیده می‌شود که عبارتند از:

انواع تومورهای مخچه

انواع تومورهای مخچه شامل:

انواع تومورهای گلیوما

  1. الیگودندروگلیوما
  2. گلیوبلاستوما‌ها
  3. آستروسیتوم‌ها
  4. اپندیموما‌ها
  5. الیگواستروسیتوم‌ها

تشخیص تومور مخچه

معمولاً توسط معاینات دقیق پزشکی و سی تی اسکن و ام ار ای جراح به تشخیص میرسد.

عوارض تومور مخچه

میزان خطر تومور مخچه بستگی به چندین عامل دارد. در صورتی که تومور مخچه بدخیم و سرطانی باشد، احتمال خطر آن بالا است. مواردی همچون نوع تومور، اندازه، سرعت رشد و محل تومور در میزان تهدید تومور مخچه تأثیر دارند. در صورت بسته شدن مسیر جریان مایع مغزی نخاعی و یا فشار به مخچه، بصل النخاع و سی پی انگل تومور مخچه می تواند مخاطرات جانی به همراه داشته باشد.

درمان تومور مخچه

تومورهای مخچه (اعم از اولیه یا متاستاتیک، خوش‌خیم یا بدخیم) معمولاً با جراحی، پرتودرمانی و یا شیمی‌درمانی درمان می‌شوند. در حالی که پرتودرمانی و شیمی درمانی بیشتر برای تومورهای بدخیم، باقیمانده یا عود کننده استفاده می‌شود، تصمیم گیری در مورد اینکه چه درمانی باید استفاده شود به تعدادی از عوامل بستگی دارد. خطرات و عوارض جانبی مرتبط با هر نوع درمان وجود دارد.

 آدرس اينستاگرام دکتر احمد شکرچي زاده

عمل جراحی تومور مخچه

به طور کلی ثابت شده است که برداشتن کامل یا تقریباً کامل جراحی تومور مخچه برای بیمار مفید است. چالش جراح مغز و اعصاب این است که تا حد امکان تومور را بدون آسیب رساندن به بافت مغزی، عملکرد عصبی بیمار (مانند توانایی صحبت کردن، راه رفتن و غیره) خارج کند. جراحان مغز و اعصاب، مخچه را از طریق کرانیوتومی باز می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که می‌توانند به تومور دسترسی پیدا کنند و تا حد امکان آن را خارج کنند. درن (EVD) ممکن است در حفره‌های مایع مغزی در زمان جراحی باقی بماند تا مایع مغزی طبیعی در حین بهبودی مغز پس از جراحی تخلیه شود.

پرتو درمانی تومور مخچه

پرتودرمانی از اشعه ایکس پرانرژی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی و سلول‌های غیر طبیعی مغز و کوچک کردن تومورها استفاده می‌کند. اگر تومور را نتوان به طور مؤثر از طریق جراحی درمان کرد، پرتودرمانی انجام می‌شود. پرتو درمانی از نوع خاصی از تابش استفاده می‌کند که در آن پروتون‌ها، نوعی رادیواکتیویته، به طور خاص به سمت تومور هدایت می‌شوند.


آدرس مطب : اصفهان چهارباغ بالابین زمزم و دروازه شیرازکوچه مختاری ساختمان جم طبقه زیرزمین
تلفن : 36622101 - 031نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
جدیدترین و موثر ترین روش درمان دیسک