
بیماری پارکینسون اختلال پیش رونده ، مخرب و درازمدت دستگاه عصبی مرکزی است که عمدتا سیستم حرکتی بدن را مختل می کند . این بیماری پس از آلزایمر معمول ترین بیماری مخرب اعصاب به شمار می رود . در این مقاله به بررسی دقیق تر بیماری پارکینسون می پردازیم .

شایعترین تظاهر کلینیکی در هرنی دیسکال کمری و گردنی درد می باشد و البته در مواردی نیز علایم عصبی بصورت گرفتاری ریشه های عصبی و نخاع وجود دارد.اگر درد تنها تظاهر کلینیکی باشد و یا علائم عصبی بسیار خفیف وجود داشته باشد، درمان اولیه بصورت استراحت و درمان های دارویی می باشد.

کاربرد لیزر پلاسما در موارد تنگی کانال های دیسکوژنیک می باشد. در این بیماران عامل عمده تنگی کانال بیرون زدگی دیسک از قسمت جلو کانال می باشد.

ستون فقرات گردنی از هفت مهره تشکیل یافته است. در بین مهره اول و دوم گردنی دیسک بینمهره ای وجود ندارد ولی در بقیه ستون فقرات گردنی بین هر دو مهره دیسک بین مهره ای قرار دارد.

عمل جراحی لیزری دیسک با لیزر پلاسما سبب برداشته شدن فشار قسمت بیرون زده دیسک از روی عصب تحت فشار شده و در اکثر موارد که بیمار از قبل عمل درد شدید دارد در حین عمل درد بیمار بهبودی قابل ملاحظه پیدا میکند. مدت عمل حدود نیم ساعت بوده و بیمار حدود دو تا سه ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص میشود

در این بخش به سوالاتی پیرامون هرنی دیسکال پاسخ داده شده است

هرنی دیسکال در بعضی شغل ها نظیر کارمندان پشت میز نشین ، رانندگان ، ورزشکاران و در وزنه برداران شیوع زیادتری دارد. شیوع هرنی دیسکال از نظر جغرافیایی کاملا متفاوت است. دیسک های هرنیه asymptomatic در حدود سی درصد افراد جامعه وجود دارد.

در بیماران مبتلا به هرنی دیسکال، ابتدا از روشهای درمانی ساده مانند استراحت و درمانهای دارویی استفاده میشود. در مواردی که فرد به این روشها پاسخ ندهد، ممکن است براساس تشخیص پزشک، درمان جراحی گزینه مناسبی درنظر گرفته شود

دیسک از دو قسمت مرکزی یا انولوس و ساختمان اطراف یا آنولوس تشکیل یافته است.از مشکلات شايع دیسک ، بیرون زدگی نوکلئوس به سمت کانال مهره ای می باشد که سبب فشار به ریشه های عصب سیاتیک می گردد.

بر طبق تحقیقات انجام شده حدود سی درصد افراد جامعه که هیچگونه سابقه ای از علائم بیرون زدگی دیسک ندارند ممکن است در ام آر آی شواهدی از فتق دیسک با درجات متفاوت وجود داشته باشد.

تکنیک لیزری PLDH حاصل تلاش شش ساله در درمان بیماران بیرون زدگی دیسک میباشد که نیاز به عمل جراحی باز دارند.

این مقاله بر اساس تجربه در هزاران بیمار مبتلا به هرنی دیسکال که در طول سب سال توسط اینجانب عمل جراحی باز شده اند و بر اساس اطلاعات کتب مرجع و مقالات معتبر پزشکی تهیه شده است.

دیسک های بیرون زده توراسیک غالبا به علت فشار به نخاع علائم عصبی برای بیمار ایجاد می کنند. علاوه بر درد پشت درد و ضعف اندام های تحتانی ایجاد می شود. این علائم معمولا با گذشت زمان پیشرونده خواهد بود و ممکن است فلج اندام های تحتانی همراه با اختلال اسفنکتری نهایت علائم بیمار باشد .

سیستم عصبی مرکزی از دو قسمت مغز و نخاع تشکیل یافته است . مغز درون جمجمه و نخاع درون کانال مهره ای قرار دارد. کانال مهره ای از روی هم قرار گرفتن مهره ها ایجاد میشود. نخاع از بالاترین قسمت کانال مهره ای در محل سوراخ استخوان پس سری شروع و تا محل دیسک بین مهره ای اول و دوم کمری خاتمه می یابد

درمان اکثر اختلالات عروقی مغز ، به کمک جراحی ضایعات عروقی مغز صورت می گیرد . به کمک این روش جراحی می توان از بروز خونریزی و در پی آن سکته مغزی پیشگیری کرد . در این مقاله به بررسی جراحی ضایعات عروقی مغز می پردازیم .

طناب نخاعی از انتهای مغز شروع شده و تا قسمت تحتانی ستون مهره های کمر ادامه پیدا می کند. این طناب نخاعی از مجرایی به نام کانال نخاعی عبور می کند. عصب هایی از طناب نخاعی خارج می شوند و از کانال ستون فقرات میگذرند.

دستگاه عصبی یا سیستم عصبی در بدن جانوران به هماهنگی فعالیتهای ماهیچهها می پردازد و بر اعضای گوناگون بدن نظارت می کند و باعث ایجاد و توقف ورودی های مربوط به حواس مختلف می شود .در این مقاله به بررسی اجزای مختلف دستگاه عصبی می پردازیم .

برای درمان بیرون زدگی ها و پارگی های کوچک اما سرسخت و مقاوم در برابر درمان ، روش های بی شماری با کمترین میزان تهاجم یا به عبارتی دیگر ، روش های عمل بسته و بلوک عصبی دیسک کمر ، ابداع شده اند . از جمله این روش های درمانی می توان به عمل بیرون زدگی دیسک با استفاده ازلیزر اشاره کرد .

مهره های ستون فقرات به واسطه ساختاری که دارند ، پایدار و باثبات هستند . گاهی اوقات و به خصوص در خانم های بالای ۵۰ سال ، به دلایلی از جمله تغییرات هورمونی ، پایداری ستون فقرات از بین می رود . در این صورت یک مهره کمر بر روی مهره زیرین خود لغزیده و به جلو می روداین موضوع باعث فشار روی اعصاب میشود.

شکستگی مهره ها باعث می شود ستون فقرات به سمت جلو قوس بردارد و فرد حالت خمیده به خود بگیرد. درمانی که برای شکستی استخوان ستون فقرات و پیشگیری از حالت خمیدگی انجام می شود ، جراحی کیفوپلاستی تزریق سیمان به مهره ها است . در این مقاله به بررسی دقیق تر جراحی کیفوپلاستی می پردازیم .

جراحی ستون فقرات شامل درمان طیف وسیعی ازبیماری های ستون فقرات است که در روند درمانی آنها ممکن است نیاز به انجام جراحی باشد .

آسیب نخاعی زمانی اتفاق می افتد که فرد در اثر حوادثی چون تصادفات رانندگی ، ضربات شدید در حین ورزش و سقوط از بلندی آسیب دیده و ستون فقرات او دچار شکستگی می گردد.آسیب به طناب نخاعی بسته به این که در کدام قسمت اتفاق بیافتد عوارض متفاوتی ایجاد می کند. در این مقاله به بررسی دقیق تر آسیب نخاعی میپردازیم.

به تجمع غیر عادی سلول ها در مغز ، تومور مغزی گفته می شود . جمجمه ، که مغز را احاطه کرده ، بسیار محکم است . هرگونه رشد در چنین فضای محدودی منجر به بروز مشکل می شود . ممکن است تومور ، سرطانی ( بدخیم ) یا غیر سرطانی ( خوش خیم ) باشد . با رشد تومور خوش خیم یا بدخیم ، فشار داخل جمجمه افزایش می یابد.

ضربه خوردن به کمر ( مهره های کمری ) بسیار متداول است . ممکن است طی فعالیت های روزمره و مختلفی ، از قبیل سوانح رانندگی ، آسیب های ورزشی ، بیاحتیاطی در محل کار ، سقوط ، زمین خوردن به کمر خود آسیب بزنیم . در این مقاله به بررسی عوارض ناشی از ضربه به ستون فقرات می پردازیم .

همه ما در ساختار ستون فقرات خود دیسک داریم و این داشتن دیسک نیست که ایجاد درد و ناراحتی میکند بلکه علت این درد، بیرون زدگی دیسک کمر می باشد و اصطلاحاً به آن فتق دیسک کمر می گویند. در این نوشتار می خواهیم به بیرون زدگی دیسک کمر و دلایل ایجاد آن بپردازیم.

اغلب افراد در بعضی از اوقات دچار کمر درد می شوند که معمولا این درد جدی گرفته نمی شود به طوری که این افراد با تحمل درد، توقع رفع خود به خودی آن را دارند و به همین دلیل به پزشک مراجعه نمی کنند. این عمل سبب بدتر شدن بیماری می شود پس از مراجعه ، پزشک ممکن است متوجه ابتلا به فتق دیسک کمر شود.

جراحی دیسک کمر با لیزریک درمان کم تهاجمی برای فتق دیسک کمری است . این درمان از طریق یک سوزن که از طریق پوست وارد دیسک می شود انجام می شود ، بنابراین قاعدتا عوارض جراحی آن کمتر از جراحی باز می باشد.

تنگی کانال نخاعی زمانی اتفاق می افتد که سوراخ هایی که عصب از درون آنها خارج می شود به دلایل نا معلومی تنگ می شوند . این تنگ شدن کانال نخاعی باعث فشار روی عصب و در نتیجه ایجاد درد و بی حسی می شود ، که به قسمت تحتانی کمر ، باسن و پاها کشیده می شود

روش های گوناگونی برای درمان دیسک گردن وجود دارد که یکی از این روش ها جراحی لیزری است. لیزر یکی از غیرتهاجمی ترین روش های درمان است که می توان با کمک آن، بیماران مبتلا به بیرون زدگی دیسک گردن را درمان کرد.

هرنی یا فتق دیسک بین مهره ای گردن، سبب تحریک ریشه های گردنی می شود که گردن درد را به دنبال دارد. در این مقاله به بررسی دقیق تر علائم و درمان های هرنی یا فتق دیسک بین مهره ای گردن می پردازیم.

در صورتی که به یک کمردرد شدید ناگهانی دچار شده اید و این درد به باسن، پشت ران و ساق شما نیز منتشر می شود، به احتمال زیاد به یک بیماری به نام سیاتیک مبتلا شده اید. در این مقاله به بررسی سیاتیک و علت های درد آن می پردازیم.

بیرون زدگی دیسک ازمشکلات نسبتا شایعی است که علاوه برایجاد درد وناتوانی در بیمار، هرساله هزینه های سنگینی را به اقتصاد جوامع تحمیل می کند. هرنی دیسکال ، دراغلب موارد با استراحت و درمان های طبی بهبودی پیدا می کند. اگر بیمار مبتلا به فتق دیسک با این روشها بهبودی پیدا نکرد نیازمند عمل جراحی باز است.

تنگی کانال نخاعی از طریق حرکتهای ورزشی، فیزیوتراپی، داروهای خوراکی یا تزریقی و نهایتا جراحی درمان می شود. در این مقاله به بررسی زمان انجام عمل جراحی نخاع برای درمان تنگی کانال نخاع می پردازیم.

هنگامی که ماده ی ژله ای درون مرکز دیسک گردن، از ناحیه ضعیف و شکننده شده دیوار خارجی بیرون بزند می گوییم دیسک گردن رخ داده است. این بیماری از شایع ترین علت های درد و ضعف گردن، شانه و یا دست می باشد.

شایعترین علامت دیسک های بیرون زده گردنی درد گردن با انتشار به اندام های فوقانی میباشد. این درد در ابتدا معمولا بسیار شدید و بعضا برای بیمار غیر قابل تحمل است .فشار به ریشه های عصبی گردنی ممکن است سبب بروز علایم حسی و حرکتی در اندام های فوقانی گردد.

عامل اصلی بیرون زدگی دیسک ، تغییرات فشار داخل دیسک به علت حرکات روزمره ستون مهره ای در فعالیتهای روزانه میباشد.

جراحی لیزری دیسک روشی است که بدون نیاز به بیهوشی و برش، بیرون زدگی دیسک را با امواج لیزر درمان میکند.

تغییرات در ام آر آی انجام شده از بیماران بعد از عمل با لیزر پلاسما در اغلب موارد تا سه ماه بعد از عمل، علیرغم بهبودی زیاد در علائم بالینی بیمار ، تغییرات در ام آر آی اندک است

از ابتدای شناخت بیرون زدگی دیسک و علائم آن و عمل جراحی دیسک از حدود یکصد سال قبل تاکنون در مقالات و کتب مرجع به نقش استحاله یا دژنرسانس هسته دیسک بعنوان عامل بیرون زدگی دیسک تاکید شده است

عامل اصلی ایجاد و افزایش فشار داخل دیسک از یک طرف حجم نوکلئوس و از طرف دیگر فشار ایجاد شده بعلت حرکات ستون مهره ای در فعالیتهای روزمره و بلند کردن وزنه در وضعیت های مختلف میباشد. در صورتی که بیرون زدگی دیسک سبب فشار به ریشه عصبی گردد، علائم کلینیکی بیرون زدگی دیسک ایجاد میشود.

عمل جراحی دیسک با لیزر پلاسما به روش PLDH تکنیک ابداعی دکتر شکرچی زاده میباشد. در اینجا نکاتی که داوطلبان عمل با لیزر پلاسما باید قبل از عمل جراحی بدانند را ذکر کرده ایم.

جراحی لیزری دیسک با وارد کردن یک سوزن از سطح پوست (بدون نیاز به برش و بخیه) به فضای دیسک انجام می شود. در این روش، با ورود سوزن به فضای دیسک، قسمت بیرون زده دیسک سوزانده خواهد شد و فشار از روی اعصاب برداشته شده، در پی آن درد و ناراحتی بیمار بهبود می یابد

عمل لیزری دیسک بطور سرپائی ، با بی حسی موضعی و معمولاً بدون درد و عارضه ، در اتاق عمل انجام میشود. بیماران صبح روز عمل در بیمارستان بستری شده و همان روز،عمل انجام و چند ساعت بعد از عمل ، مرخص میشوند.

تنگی کانال مهره ای معمولا ایجاد درد در کمر و اندام های تحتانی میکند. این درد با راه رفتن و فعالیت افزایش می یابد. بیمار مبتلا به تنگی کانال کمری پس از مدتی راه رفتن دچار ضعف اندام های تحتانی میگردد که پس از مدتی استراحت مجددا قدرت راه رفتن پیدا میکند. به این مسئله کلودیکاسیون متناوب گفته میشود.

پس از عمل جراحی دیسک با لیزر پلاسما تقاضا میشود طبق برنامه زیر جهت معاینه مراجعه و اطلاعات درخواستی را دقیقا آنگونه که هست بیان فرمایید.

در این مطلب دستورات پس از عمل دیسک گردن برای بیماران عزیز آورده شده است.

همانگونه که ذکر شد ، علت اصلی بیرون زدگی و بروز علایم آن در بیمار فشار داخل دیسک است. انجام عمل جراحی باز و خارج کردن دیسک در حقیقت بر طرف کردن معلول است در حالیکه با روش پی ال دی اچ علت را که فشار داخل دیسک است درمان میکنیم.

در این روش عمل جراحی بسته دیسک از اشعه لیزر جهت تبخیر و سوزاندن نوکلئوس دیسک استفاده میشود.این روش برای اولین بار در سال1985 در اتریش توسطDaniel Choy ابداع گردید.

اولین مراجعه به مطب یک ماه بعد از عمل جراحی است. در این ویزیت میزان بهبودی ارزیابی و دستورات لازم داده خواهد شد. در خواست انجام ام آر آی بعد از عمل نیز در این مرحله انجام خواهد شد. البته انجام ام آر آی بعد از عمل حد اقل شش ماه بعد از عمل جراحی با لیزر خواهد بود.

شایعترین تظاهر کلینیکی در هرنی دیسکال کمری و گردنی درد می باشد و البته در مواردی نیز علایم عصبی بصورت گرفتاری ریشه های عصبی و نخاع وجود دارد. اگر درد تنها تظاهر کلینیکی باشد و یا علایم عصبی بسیار خفیف وجود داشته باشد، درمان اولیه بصورت استراحت و درمان های دارویی میباشد.

بعلت احتمال عوارض عمل باز و تهاجمی بودن آن از حدود سی سال قبل روش های با تهاجم کم در درمان بیماران مبتلا به هرنی دیسکال که به درمانهای غیر جراحی پاسخ نداده اند ، معمول گردیده است. فصل مشترک کلیه این روش ها عدم استفاده از چاقو و برش جراحی است.

هرنی دیسکال در دهه های چهارم و پنجم زندگی شایعتر بوده و اکثرا در قسمت تحتانی مهره های کمری و بعضا در قسمت تحتانی ستون فقرات گردنی قرار دارد. هرنی دیسکال کمری سبب کمر درد و درد تیرکشنده در اندام های تحتانی و هرنی دیسکال گردنی سبب درد گردن با انتشار به اندام های فوقانی میگردد.

بیرون زدگی دیسک در بیش از نود درصد موارد با استراحت ،درمان های طبی و اقدامات توانبخشی بهبودی می یابد. در تصمیم به عمل جراحی دیسک نباید عجله کرد.اگر با درمان های فوق در مدت چند هفته درجاتی از بهبودی حاصل شود ،احتمالا با گذشت زمان بتدریج بهبودی کاملتر خواهد شد.